Yllättävä dietti

Kuten kerroin, loman aikana olen vihdoin saanut aloitettua sellaisen remontin, jonka aloittamista olen suunnitellut jo vuoden, ellen kaksikin. Nimittäin olen pistänyt ruokavalioni uusiksi. Toistaiseksi mennään treeniohjelman mukana tulleella ohjeella, mutta tulevaisuudessa ruokavalioni ei toivottavasti eroa tästä mitenkään dramaattisesti. Tiesin tottakai, että ruokavalio vaikuttaa monella tapaan terveyteeni, jaksamiseeni ja ulkonäköön. Dietin myötä, olen kuitenkin kohdannut muutaman yllätyksen. Ihan järkeenkäypiä reaktioita kyllä keholtani, mutten siltikään tullut ajatelleeksi etukäteen että näinkin voi käydä. Mitä siis voi odottaa, jos pistää ruokavalion uusiksi?

Kuva: Pixabay

#1 Säännöllinen ruokailuväli ja punnitut ateriat pitävät kyllä kylläisenä, mutta auta armias jos ruokailuväli venyy tai syö vähemmän / jotain mitä ei pitäisi. Tiedättekö mitä sitten tapahtuu? No, sitten kiukuttaa. Tekee mieli paiskoa ovia, ottaa itkupotkuraivarit keskellä supermarkettia tai vähintäänkin tekee mieli huutaa. Ymmärrän nyt paljon paremmin 3-vuotiasta, joka päiväkotipäivän jälkeen heittäytyy keittiön lattialle huutamaan kunnes ruoka on pöydässä. Ja kyllä, valmistelen ateriani nykyään etukäteen, jottei minun eikä lapseni tarvitse huutaa keittiön lattialla.

#2 Se näkyy naamassa. Finnit, ihomuutokset, nestehukka… kaikki se näkyy viikon sisällä kasvoilla. Kun aineenvaihdunta käynnistyy ja ravinto puhdistuu, näkyy se myös helposti iholla.

#3 Kynnet kasvaa nopeammin ja hiukset paksuuntuu.

#4 Hormonitoiminta voi muuttua. Monipuolinen ruokavalio vaikuttaa myös kuukautiskiertoon ja hormonitasapainoon. Mielialanvaihtelut, pahoinvointi, vahvat tai lievät PMS-oireet saattavat alkuun vaivata ruokavalion muutoksen yhteydessä vaikkeivat kuuluisikaan viikon aikatauluun ( se menee ohi! ) .

#5 Aineenvaihdunta nopeutuu. Joskus olin työntekijä, joka ei 11 tunnin työpäivän aikana tarvinnut kertaakaan vessataukoa. Nyt kiitos nesteytyksen, maca-jauheen ja monipuolisen ruokavalion, kuulun siihen ihmisryhmään joka käy vessassa myös kesken päivän, muutoinkin kun tsekkaamassa meikkiään.

#6 Aamu ei enää käynnisty ilman aamupalaa. Vaikka olen vuosikausia ollut ihminen, jonka aamupalaksi on riittänyt kahvi, taitaa ne päivät olla nyt ohitse. Sillä vaikkei aamulla olisikaan nälkä, tuntuu ettei kroppa jaksa edes herätä jollei syö aamupalaa.

#7 Dietilläkään ei tarvitse olla nälässä. Kertaakaan en ole ollut nälkäinen, jos olen syönyt ohjeiden mukaisessa tahdissa ja ohjeiden mukaiset määrät ravintoa. Monipuolinen ruokavalio, joka edistää painonpudotusta voi pitää kylläisenä, tarjota terveellisen määrän kaloreita ja ravintoaineita oikeassa suhteessa kehon kulutukseen.

Kuva: Pixabay

Toivon todella, että ruokavalion remontointi tuo muitakin tuloksia ajan myötä.
Uskon, että suunta on kuitenkin oikea, jos kroppa reagoi jo melkein kahden viikon jälkeen näin.
Millaisia muutoksia te ootte saaneet aikaan ruokavalion remontoimisella?

Follow:

3 Comments

 1. 28/07/2017 / 12:21

  Ruokavalion remontoimisella olen saanut painoa laskemaan ja olen huomannut että iho on voinut paremmin (nyt olisi taas aika ruokavalion remontille!!!).

 2. 28/07/2017 / 19:43

  Ruokavalio muutos kuulostaa hyvälle 🙂 Hyvä ravinto vaikuttaa niin moneen asiaan, kuten kirjoittelitkin. Itsekin huomaan, että kun jaksaa syödä hyvin, niin olokin on sen mukainen 🙂

 3. 28/07/2017 / 20:33

  Mulla olisi myös ruokavalion ja elämäntavan remontti nyt syksyllä mielessä, ja tarkoitus on toteuttaa se pienen askelin. Tosi mielenkiintoinen ja mullekin ajankohtainen postaus tämä 🙂
  Mielenkiinnolla jään odottelemaan, miten sun projekti etenee!

Kommentoi