TULOSSA : KARMA


Marraskuun ensimmäisenä varasimme perheneuvolaa. Koko yö oli itketty, osoitteita oli jo kaksi ja kaikki näytti toivottomalta. Ainoa päätös oli, että asiat täytyy selvittää. Molemmilla oli saikkupäivä ja stressasi, että huuto alkaa uudestaan, kun saadaan lapsi hoitoon. Vatsassa kääntyi joku ja tunsin tutun yökötyksen, oksettaa. Sanoin ääneen ja päätettiin, että voitaisiin mielenrauhamme vuoksi tehdä testi. Eihän sen pitäisi olla mahdollista, kohta pitäisi olla munasarjatilanteen kontrollikin, jota varten oli kehotettu varautumaan huonoihin uutisiin. Hörppäsin aamukahvia, totesin kahvin olevan pahaa ja lampsin vessaan tekemään testin. Kaksi viivaa.

Hiljaa työnsin testin kylpytakin taskuun ja nieleskelin kyyneleitä. Pahin mahdollinen hetki, mutta olin silti sanoinkuvaamattoman onnellinen. Kävelin olohuoneeseen ja lykkäsin testin miehen käteen, kun lapsi söi aamupalaa. Hirvitti, tiesin että tätä oli haluttu mutta ei ehkä tähän tilanteeseen. Pelko oli onneksi turhaa, sain vastaukseksi onnenkyyneleitä ja halauksia. Lapsi vietiin hoitoon, varattiin perheneuvola aika ja ajeltiin hiljaisuudessa apteekkiin. Äitiysvitamiineja, nikotiinilaastareita ja panadolia laukku täyteen ja lisää hiljaisuutta. Tavallaan olimme onnellisempia kuin ikinä. Ja samalla olimme juuri edellisyönä repineet 10 vuoden parisuhteen kappaleiksi, perusteet paljaiksi ja paikantaneet ongelmamme. Ne sellaiset, joille emme enää omin avuin mahtaneet mitään mutta joille oli tehtävä jotain, jos kumpikaan meistä haluaisi voida paremmin.

Nyt, kaksi kuukautta myöhemmin olemme saaneet kaksi osoitetta yhdeksi, perheneuvolakäynnit aloitettua ja käyneet kaiken tapahtuneen läpi. Kaiken, mitä kymmeneen vuoteen mahtuu. Jokainen moka ja hampaankoloon jäänyt huomautuskin on nyt nostettu pöydälle ja vaurioiden korjaus on alkanut. Se, mihin tämä prosessi meidät vie jää nähtäväksi, mutta juuri nyt, juuri tässä – me odotamme yhdessä Karmaa saapuvaksi maailmaan heinäkuussa. Juuri nyt kaikki on hyvin ja meillä on vahva usko siihen, että tulevaisuudessakin kaikki vielä järjestyy. Juuri nyt on tarve kirjoittaa, enemmän kuin koskaan aikaisemmin.

Follow:

6 Comments

 1. exkälykokelas
  04/01/2018 / 14:53

  Awwws ❤❤❤

  • suvi
   17/01/2018 / 12:16

   ❤❤

 2. Mira
  05/01/2018 / 07:40

  Todella helpottava teksti <3 hyvä te!!

  • suvi
   17/01/2018 / 12:16

  • suvi
   17/01/2018 / 12:16

   Kiitos ❤

Kommentoi