saumaton tiimi, nollakasist ikuisuutee

SAM_4587_20160824234838259
Vuosien saatossa parisuhdettamme on ravistellut moni asia.
Yhteinen lapsi ja M:n ammatinvalinta ovat olleet niistä ehkä suurimpia haasteita, mutta haasteen lisäksi ne ovat myös olleet asioita joista olemme iloinneet eniten. Ei myöskään voi sanoa, että näiden keskellä sopeutuminen olisi helppoa, kun ympärillä on ihmisiä, jotka itsekkäästi ovat halunneet lyödä kiilaa väliimme, kuiskineet korviin ettei meillä ole tulevaisuutta tai muuten vaan heittelevät ilmoille omia vääristyneitä tulkintojaan meidän parisuhteestamme. Kiitos näiden haasteiden, olen onnistunut suodattamaan elämästäni ihmiset, jotka eivät todella ota huomioon muita ja tavoittelevat vain itsekkäästi omaa etuaan. Kiitos näiden ihmisten, olen myös oppinut keskittymään olennaiseen enkä siihen, mitä joku luulee tietävänsä.

IMG_20151109_095323
Vastoin muiden odotuksia, olemme kuitenkin vielä tässä. Kaikesta huolimatta tai ehkä juuri siksi, olemme viettäneet mieheni kanssa 10 kesää yhdessä. Olemme onnistuneesti kasvattaneet pienen, onnellisen ihmisen ja luoneet turvallisen ja rakastavan kodin meille kaikille. Olemme rakentaneet luottamuksen tyhjästä saumattomaksi, toteuttaneet unelmiamme, rohkaisseet toisiamme ja tehneet töitä tämän parisuhteen eteen silloinkin, kun tilanne on ollut toivoton jopa omasta mielestäni.

IMG_20160223_101230
Nyt kun uusi vaihe alkaa jokaisen meidän elämässä, olen mielettömän ylpeä kaikesta siitä, mitä olemme matkamme varrella saavuttaneet. Möyhö aloittaa päivähoidossa, minä koulussa ja minun mieheni on vihdoin saavuttanut yhden tavoitteistaan. Tavoitteen, joka on vaatinut verta, hikeä, kyyneliä. Joustoa, jaksamista, tsemppaamista ja ikävää. Tavoitteen, josta koko meidän perheemme voi olla ylpeä. Tavoitteen, jota haluaisin kuuluttaa koko maailmalle koska olen niin ylpeä, mutta te tiedätte etten voi. Tavoitteen, jonka jälkeen alkaa uusi, helpompi arki. Tiedättekö mitä se tarkoittaa? 

Nyt on mun vuoro. Mun vuoro, kiittää ja olla ylpeä mun miehestä. Mun vuoro kiittää niitä ihmisiä, jotka oikeasti alusta loppuun on seissyt meidän tukena näissä myrskyissä ja nähneet tämän, mitä meillä nyt on: saumatonta luottamusta, pohjatonta rakkautta  ja ihan mieletöntä luottoa toistemme kykyihin. Nyt on mun vuoro, heittää päävastuu arjessa miehelle, keskittyä omaan juttuun täysillä ja antaa tolle miehelle, Möyhölle ja koko meidän perheelle välillä syy olla ylpeä mustakin.

Tänään kippistellään miehen urakehitykselle, mutta sitten onkin aika vihdoin huutaa…
”Korkeakoulu, täältä tullaan! ” 

Follow:

Kommentoi