Sarjamuuttajan vinkit ( näin testaat parisuhteesi )

Kolme muuttoa kolmessa vuodessa tehneenä, koen että olen varsin pätevä antamaan neuvoja muille siitä miten asiat kannattaa muuttaessa tehdä. Etenkin se, kuinka saa parisuhteensa, muut ihmissuhteensa ja talousasiat äärirajoille on hyvin hallussa.

 photo IMG_20160703_135148_zpsubwqoku5.jpg

  1. Varaa kaikkeen liian vähän aikaa. Kolmion pakkaamiseen viikko on mainio aikamääre. Kysy vielä naapureilta ja kavereilta pari uhmaikäistä lisää jalkoihin ja samalla kun pidät kotisi lapsiturvallisena, pakkaa irtaimisto laatikoihin viikossa. Lupaan, että minimaaliset yöunet, kiireessä unohdetut ruokailut ja maksimit ylittävät määrät energiajuomaa myös näkyvät ulkoisessa habituksessa tämän jälkeen.
  2. Jos puolisosi / kumppanisi haluaa auttaa sinua tässä muutossa, muista ettei hän voi tehdä mitään oikein. Muista kertoa se myös sekä puolisollesi, että koko lähipiirille. Eihän nyt noin voi kotia pakata, eihän nyt noin voi lasta viihdyttää jotta minä voin pakata. Eihän se mitään osaa / muista / jaksa / ole läsnä.
  3. Kun lähipiiri tarjoutuu avuksi, sano reippaasti “kyllähän tää sujuu, ei tässä mitään – meillä on hyvä suunnitelma ja toteutuskin on jo hallussa, kiitos vaan”. Sen jälkeen marise kuinka kukaan ei auta, vedä hartaudella nenään muutama hunajameloni tavanomaisten herneiden sijasta kun ystäväsi 400 kilometrin takaa ei haluakaan käyttää sua ikeassa puolituntia ennen sen sulkeutumista.
  4. Aina ja kaikesta voi syyttää äitiä. Jos ei omaa, niin vaikka puolison.
  5. Ja jos se ei mene oman tai puolison äidin niskoille, niin se on taatusti puolison vika. Ai että olisit muka itse jättänyt viinilasit pakkaamatta? Höpöhöpö, eihän se nyt sinun vika ole. Puolisosi on varmasti häirinnyt tärkeää ajatustyötäsi ja näin ollen unohtuneet viinilasit ovat ilman muuta hänen mokansa. Pitäisihän hänen tietää jo paremmin.
  6. Jos puoliso / kumppani kehtaa väittää, että sinun täytyisi ehkä rentoutua hetki koska muuttostressi alkaa ryöstäytyä käsistä, hän aivan taatusti haluaa erota. Tai toivoo sinun kuolemaasi. Tai muuten vaan haluaa jatkaa elämäänsä ilman sinua. Jos haluat koittaa kepillä jäätä, sellaisella hetkellä on hyvä huutaa “jos sä välittäisit musta, sä auttaisit etkä valittais mun stressitasosta” tai “jos sä tekisit myös jotain, mun ei tarvis olla niin saatanan stressaantunut!”
  7. Itse muuttopäivänä kannattaa keskittyä kiukuttelun sijaan muuttamiseen. Illalla kannattaa käydä läpi erittäin antirakentavasti mitä kaikkea se toinen osapuoli on tehnyt muuton aikana ja muuttoa edeltävänä aikana väärin.
  8. Sitten alkaa helpottamaan ja saa laittaa tavaroita paikoilleen, järjestää uutta kotia ja nauttia sen siisteydestä. Paitsi, jos uudessakin kodissa on se kuuluisa JOKU. Se, joka unohtaa astiansa pöytään, jättää roskat viemättä ja murustelee pitkin poikin. Siitä kannattaa vetää massiiviset herneet nenään ja kun tajuat, että oletkin itse se joku, kannattaa jo pistää niin sanotusti pillit pussiin sen muutto PMS:n kanssa.
  9. Jos tämä ei kuitenkaan riitä, sisustuksesta, väreistä, huonekalujen sijainneista saa erittäin hyvän väittelyn aikaan. Sellaisen, jossa volyymi nousee, hikeä irtoo ja viimeistään alkaa kyseenalaistamaan onko todella valinnut kumppanikseen värisokean teinin. Tässä vaiheessa, jos pankkitili ei näytä miinusta voi ostaa kaikkea. Siis hänen valinnat ja omat valinnat ja demonstroida miksi hänen idea on typerämpi kuin sinun. Muutaman isomman tuotteen (matto, verhot ja/tai sohva) jälkeen tavisten pankkitilit ainakin huutaa hoosiannaa ja rahapula saa teidät hitsaamaan välinne tiiviimmiksi. Mikään ei yhdistä, kuten makaronilaatikon syöminen kuudetta päivää pelkkien mattojen parissa, koska ruokapöytä unohtui ostaa.
  10. Oikeasti paras vinkki jonka voin antaa on tämä: Vedä syvään henkeä, laske sataan ja muista, että kaikki järjestyy. Puolisosi on varmasti raivostuttava, saamaton ja laiska – mutta rakastaa sinua ja todennäköisesti haluaa jakaa kanssasi kodin vielä tulevaisuudessakin. Priorisoi, aikatauluta ja muistuta jos näyttää siltä, että puolisosi on unohtanut. Ennen kaikkea, opettele pyytämään apua ja ottamaan sitä vastaan. Kaikkea ei voi hallita, mutta muuttamisesta nauttii huomattavasti enemmän, kun ei edes yritä kontrolloida vaan ottaa ilon irti siitä mitä on tarjolla 😉 Lisäksi, kun olet saanut muuton vihdoin tehtyä ja stressilevelisi normalisoituvat, katso vierellesi. Jos puoliso on vielä siinä ja rakkauskaan ei loppunut kesken, it’s meant to be.

IMG_20160623_120819

Osa näistä on hieman kärjistettyjä, irrallisia esimerkkejä ja osa tilanteita, joihin olemme ihan totta joskus päätyneet.
Saatte päätellä itse, mikä on mikäkin – onhan se paljon hauskempaa niin!

PS. Onnea uuteen kotiin ;>

 

Follow:

Kommentoi