Rakas taapero, äidillä on kysyttävää

Bongasin tänään Lindiksen mahtavan postauksen ja päätin tarttua haasteeseen. Mitä minä siis haluaisin kysyä rakkaalta taaperoltani?

 1. Miksi se ruoka täytyy heittää seinään? Ollaan puhuttu tästä paljon, mutta meidän talossa ei ole pakko syödä. Voit maistaa ja jättää sitten syömättä, jollei maistu. Vaan miksi se ruoka / astia täytyy heittää jos tarjottava ei kelpaa? Sinä tiedät jo, että äiti ymmärtäisi vähemmälläkin.
   
 2. Voisitko ainaisen auttamisen sijaan joskus leikkiä sen aikaa, kun äiti tekee kotitöitä? Minusta on ihanaa kun autat, älä ymmärrä väärin. Äidin avaimet ei vaan kuulu sinne roskikseen, enkä oikein arvosta kun pyörität puhtaita pyykkejä eteisen kuramatolla. Eikö olisi molemmille mukavampaa, jos sinä käyttäisit sen ajan leikkimiseen ja äiti saisi kotityöt nopeammin tehtyä?
 1. Mitä jos jätettäis se tuttipullo jo pois? Ennen päiväkodin aloitusta pärjäsit nokkamukilla hyvin. Nyt kun päivähoitotaipale on meidän osaltamme ohi, voitaisiko jo jättää se tuttipullo ja siirtyä takaisin nokkamukeihin? Ei 1,5-vuotias enää tarvitse pulloa.

  SAM_3969

 2. Mikä niissä housuissa on niin vastenmielistä? Ymmärrän kyllä, että joskus on kivaa olla alasti, mutta en juuri arvosta tätä pyykin ja sotkun määrää mikä seuraa näitä viuhahduksia. Jospa siis pidettäisiin ne housut jalassa ja nakuiltaisiin kylpy ja suihkupuuhissa?
 3. Voisinko minä olla sinulle avuksi ilman karjumista? Sinulla on kaunis puheääni ja valtava sanavarasto ikäiseksesi. Olisiko täysin mahdotonta esittää äidille pyynnöt “leipää” , “vettä” , “korjaa”  ja “pois” ilman raivokasta karjuntaa. Äidin kuulossa ei ole vikaa ja joka kerta minä sinua autan kun sitä tarvitset.
 4. Miten sä olet niin hyvällä tuulella aina herätessäsi? Äiti ei ole aamuihminen, olet sinä senkin varmasti huomannut – mutta miten ihmeessä sinä olet? Miten ihmeessä sinä, joka olet herännyt yöllä yhtä monta kertaa kuin minäkin, osaat aloittaa päiväsi aurinkoisena ja hassutellen? Äitikin tahtoisi oppia tämän taidon!
  SAM_3967-0
 5. Oletko harkinnut taitelijan uraa? Toki toisinaan rasvaiset kädenjäljet juuri pyyhityssä pöydässä, ketsupit äidin narulla roikkuvissa lakanoissa tai hukutettu vessan roskis ovat äidin hermoja kiristäneet, mutta olethan sinä taitava! En minä osaisi piirtää viilillä sateenkaarta enkä leikkiä pupua saappaat korvissa! Uskon, että esiintyminen ja luovuus voisivat olla sinun heiniäsi.
 6. Miksi se isin poissaolo on äidin vika? Voin rakas vannoa ja vakuuttaa, että äidillä on ihan yhtä ikävä. En minä ole isäsi ammattia valinnut enkä koskaan isiä pois kotoa ajanut. Äiti vaan huomautti, että rapussa oleva ääni kuului naapurin kotiinmenosta eikä sieltä ovelta vielä tule isi – se ei silti tarkoittanut että toivoin loppuiltamme olevan raivoisaa uhmaa ja “äiti kakka”-huutoja.
  SAM_3583
 7. Voitaisiko kiukun sijaan tartuttaa toisillemme useammin hyvää mieltä? Ollaan aika tuittupäitä molemmat halutessamme, mutta musta olis mukavaa hassutella yhdessä enemmän. Mä tiedän, että sulla on nyt omaa tahtoa ja tarve näyttää tunteita joskus vahvastikin, mutta mitä jos yritettäis keskittyä niihin kivoihin tunteisiin ja tekemisiin. Jos vaikka jätettäis se kiukkumoodi vähän pienemmälle, ehdittäis tekemään vähän enemmän mukavia juttuja!

10. Lindiksen tapaan heitän haasteen eteenpäin:  mitä sinä kysyisit omalta taaperoltasi?

Follow:

2 Comments

 1. lindiz ~ Tutipuu
  11/11/2015 / 20:50

  Hahahaaa hauskasti toteutettu =DD u rock!!

  • suvi
   11/11/2015 / 20:59

   Hahah, kiitos! 🙂 Ja kiitos mahtavasta ideasta <3

Kommentoi