One pot wonder

Tuntuu, että päivät vilisee silmissä kun on niin paljon tekemistä. Möyhön tulevat syntymäpäiväjuhlat, rästi- ja täydennettävät tehtävät ja tietty näiden lisäksi meillä on vuoden vaihteesta saakka ollut joku hillitön vimma vihdoin sisustaa kotia. Sinällään kiva, koska ensimmäistä kertaa tuntuu että oikeasti yritetään tehdä tästä vuokrakodistakin kodin tuntuinen mutta aikaahan tähän saa uppoamaan. Kaiken tän keskellä oon kuitenkin löytänyt aikaa kaikelle, ehkä ei niin olennaiselle. Oon esim. koukuttunut ruokablogeihin ja ruokaa koskeviin artikkeleihin, siis siinä määrin että sain sieltä päähän pinttymän. Päähän pinttymän nimeltä One Pot Wonder. Ajatus on valmistaa kokonainen ateria samassa kattilassa; keittää pasta ja kastike yhtäaikaa, samassa kattilassa. Katseltuani tarpeeksi kuvia ja bongattuani ohjeen lähes jokaisesta lukemastani lehdestä tai nettilehdestä, totesin että on aika kokeilla.

Alunperinhän tämä ns yhden kattilan ihme on pompannut ruokatrendien shortlistille jo vuosia sitten, mutta jotain taikaa tässä on oltava kun se pysyy hittinä vuosi toisensa jälkeen. Siispä sovelsin ohjeen ja pistin hihat heilumaan:

Välimerellinen One Pot Wonder
( 6-8 annosta )

400g spagettia
250 g fetajuustoa
200 g aurinkokuivattua tomaattia ( olis hyvin voinut laittaa enemmänkin! )
580 g kanaa
loraus oliiviöljyä
2 fond “du chef”- kanaliemikuutiota
1,2 litraa vettä (kiehuvaa)
4 kynttä valkosipulia

 1. Ruskista kana kattilassa oliiviöljyssä.
 2. Heitä sekaan 1,2 litraa kiehuvaa vettä ja kanaliemikuutiot.
 3. Lisää loput ainekset kattilaan ja anna kiehua 10-15 minuuttia.

 

Alunperin visioin lisääväni tähän reippaasti basilikaa ja tuplaavani aurinkokuivatun tomaatin määrän ja kyllä kadutti. Hyvää arkiruokaa, joka oli helppo ja nopea valmistaa mutta suosittelen lisäämään tomaatteja ja ehdottomasti sitä basilikaa. Maku nimittäin jäi kaipaamaan jotain potkua ja  olishan se tehny paljon esteettisyydellekin! 

Follow:

2 Comments

  • suvi
   23/02/2017 / 07:31

   Kannattaa! Helppo, nopee ja pienellä tuunauksella superhyvä arkiruoka <3.<3

Kommentoi