Mustikkainen valkosuklaajuustokakku

 photo SAM_5992_zpsemr2v8cw.jpg

Viime viikonloppuna pääsin taas luomaan jotain uutta, sillä sain kunnian leipoa ystäväni valmistujaisiin juustokakun. Vapaailta ystävien ja skumpan parissa kuulosti jo itsessään hyvälle, mutta mustikkainen valkosuklaajuustokakku toi kaivattua haastetta ja oli ihanaa päästä luomaan jotakin uutta! En siis ollut kokeillut tällaista aikaisemmin, mutta maun puolesta lopputulos oli parempi kuin uskalsin toivoa – olihan resepti sentään omasta päästä vedetty. Lisätyillä parannuksilla, saatte omastanne varmasti vielä nätimmän mutta varoitan jo etukäteen, että tämä kakku on niin hyvää ettei sitä säästellä. Varaa siis sen verran monta syöjää, ettei tule morkkista kun kakku häviää pala palalta yhdellä istumalla! ;>

Tarvitset:
200 g digestive-keksejä
75 g voita

4 dl kuohukermaa
600 g maustamatonta tuorejuustoa
200g mustikkarahkaa
3 dl pakastemustikoita
1 levyn valkosuklaata
1,5 dl hienoa sokeria
1 tl vanilijasokeria
1 rkl sitruunamehua
7 Liivatelehteä

Tuoreita marjoja

 photo SAM_5997_zpsz2syppw3.jpg

Tee näin:

1. Murusta keksit hienoksi esim. kaulimalla ne tasaisesti pakastepussissa. Sekoita keksimuruun 75g sulatettua voita. Painele keksipohja irtopohjavuuan pohjalle tasaisesti ja nosta se jääkaappiin.
2. Kiehauta 3 dl pakastemustikoita ja anna jäähtyä. Sekoita mustikat sauvasekoittimella tai blenderillä, jotta mustikoista tulee tasaista sosetta. Anna jäähtyä.
3. Vatkaa 2 dl kermaa vaahdoksi, sekoita joukkoon mustikkarahka, 200g tuorejuustoa ja jäähtynyt mustikkasose, maista. Lisää sitten sokeria maun mukaan, valkosuklaa osuus on varsin makea, joten tämä saa olla aavistuksen freesimpi. Itse lisäsin sokeria n. desin, mutta jos mustikat / rahka on makeaa, vähempikin saattaa riittää.
4. Laita 4 liivatelehteä kylmään veteen n. 5 minuutiksi. Kippaa kylmä vesi pois, puristele liivatteet ja sekoita n. ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä. Sekoita sitten tasainen liivateneste nopeasti mustikkaseoksen sekaan. Sekoita huolellisesti ja kumoa seos irtopohjavuualle keksipohjan päälle. Jätä sitten jääkaappiin pariksi tunniksi jähmettymään.

Muutaman tunnin päästä voit jatkaa tekemällä valkosuklaaosuuden. Tässä kohtaa maltti on valttia, itse en malttanut kuin tunnin, joten kävi pieni kosmeettinen moka! Katsokaas kun kakku ei ole kunnolla hyytynyt ja kumoaa seuraavan kerroksen keskelle, alempi kerros nousee reunoille jollei se ole tarpeeksi hyytynyt. Tästä syystä siis kakku näyttää kovin paljon enemmän mustikkaisemmalta kuin oli tarkoitus. Makuun tämä kömmähdys ei  onneksi vaikuttanut, mutta kuten sanottu – nätimpi se olisi ollut kun olisin malttanut.

5. Sulata valkosuklaa kattilassa juoksevaksi ja anna hetki jäähtyä.
6. Vatkaa 2 dl kermaa vaahdoksi, sekoita joukkoon 400 g maustamatonta tuorejuustoa, 1/2 dl sokeria ja sulanut valkosuklaa. Heitä joukkoon vielä sitruunamehu ja vanilijasokeri. Sekoita hyvin.
7. Laita 3 liivatelehteä kylmään veteen n. 5 minuutiksi. Kippaa kylmä vesi pois, puristele liivatteet ja sekoita n. ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä. Sekoita sitten tasainen liivateneste nopeasti tuorejuustoseokseen ja kumoa seos mustikkakerroksen päälle. Pinnan tasaisuudella ei ole niin väliä jos koristelet koko kakun marjoilla. Jos haluat vähemmän tuoreita marjoja kakun päälle, suosittelen levittämään tuorejuustoseoksen nopeasti, mutta huolellisesti mahdollisimman tasaiseksi jottei jää kuoppia. Tasoita tuorejuustoseos kallistelemalla, älä sörki enää lusikalla tai lastalla.

Anna sitten jähmettyä rauhassa jääkaapissa, mieluiten yön yli tai väh. 4 tuntia ennen tarjoilua. Koristele tuoreilla marjoilla vasta juuri ennen tarjoilua. Kakku kannattaa myös siirtää kauniimmalle tarjoilulautaselle, jotta se pääsee oikeuksiinsa. Valitettavasti mulla jäi tarjoululautanen matkasta mutta makuhan se näissä onneksi ratkaisee!

Makoisaa viikonloppua!

Follow:

Kommentoi