Möyhö 2 v

  Möyhö täyttää tänään 2, joten juhlan kunniaksi on aika esitellä nuorta herraamme ja taitoja hieman täällä blogin puolellakin!

SAM_5399

Möyhö on sosiaalinen ja reipas poika, jonka lempijuttuihin kuuluu autot, kokkileikit, lukeminen ja hassuttelu. Puhuminen alkoi 1,5-vuoden iässä ja sen jälkeen juttua onkin riittänyt ja hermothan siinä menee, jos ei äiti ja isi tajua. Onneksi niin ei käy enää kovin usein.  2-vuotias Möyhö on jo aika taitava monessa asiassa. Kävely, juoksu, hyppiminen ja tömistäminen onnistuu vaivattomasti, mutta ihan niinkuin muillakin ikätovereilla – paikallaan pysyminen on aika tylsää, on niin paljon nähtävää ettei ole aikaa istuskellla koko päivää.

Musiikki on mielekästä ja tänä keväänä aloitettu muskari onkin viikon kohokohta. Aamuisin pinnasängystä kuuluu vaihtelevasti joko “minä heräsin” tai muskarissa opittu laulunpätkä “hellällä palavalla sydämmellä, rakastan minä sinua”. Yöunet sujuvat pääasiassa keskeytyksettä ja päivällä nukutaan 1,5-2,5 tunnin päiväunia. Möyhö syö ja juo jo varsin itsenäisesti, mutta kipeänä tai väsyneenä äiti tai isi auttaa välillä iltapuuron kanssa. “Kiitos”, “ole hyvä” ja “hyvää ruokahalua” kuuluvat jo sanavarastoon. Ruokailun lopuksi Möyhö muistaa jo itse pyytää “hammaskarkkia“.  Möyhön oma tahto pilkisti alkuvuodesta esiin ja rajoja testailtiin ahkerasti. Sen myötä opittiin pyytämään anteeksi ja samaan syssyyn halailu ja pusuttelu tulivat entistä tärkeämmiksi. Iltasatujen jälkeen yöunille mentäessä on tärkeää saada halata molemmille puolille nukuttavaa vanhempaa ja saada monta suukkoa. Sitten voikin rauhoittua yöunille tärkeiden unikavereiden kanssa soittorasian soidessa.

SAM_5400_20160223135413831
Kavereiden kanssa leikkiminen on mukavaa, mutta joskus menee hermot kun joutuu jakamaan tai odottamaan vuoroa. Pikkuhiljaa leikkeihin on myös ilmestynyt mielikuvituskaveri ja mielikuvituksen laukatessa yöuniinkin on löytänyt jo muutama paha uni. Jännittävän tai erityisen pitkän päivän jälkeen uniaika saattaa olla rauhatonta, mutta pieni paijaus ja pusutauko auttaa saamaan unenpäästä kiinni uudelleen. Isin ollessa toisinaan poissa, ikäväkin kuuluu arkeen. Videoiden, kuvien ja ääniviestien lähettäminen isille on tärkeää, monesti myös täytyy kysyä ja kerrata milloin isi tulee. Onneksi pikkuinen Möyhö kuitenkin muistaa, että “isi ainaa tulee takas, isi tulee kotiin. Isi rakastaa.

SAM_5381

Tuntuu, että uusia taitoja tulee ennen kun on ehtinyt päästä perille jo opituista ja sanat, lauseet ja leikit jäävät nopeammin pienelle mieleen kuin itselle. On ihanaa, kun omasta lapsesta on kasvanut selkeästi omanlainen tyyppi, jonka kanssa saa hassuttella, jutella ja touhuta. Väitän, että omasta tahdosta ja jatkuvasta liikkeestä huolimatta, elämä 2-vuotiaan Möyhön kanssa on aika ihanaa just nyt. Enää ei tarvitse arvailla mitä hän haluaa ja tarvitsee, koska hän osaa jo kertoa. Samalla kuitenkin 2-vuotias Möyhö on vielä sen verran pieni, että äidin ja isin sylissä viihdytään välillä pitkiäkin pätkiä.

Millaisia tyyppejä teidän 2-vuotiaat on?

Follow:

Kommentoi