#möyhismi

SAM_6313 (1)
Sitä sanotaan, että lapsen suusta tulee totuus – joskus tuntuu, että meidän Möyhis ei ole hiljaa ollutkaan, nimittäin sen verran paljon juttua tulee! On ihanaa, kun on vihdoin yhteinen kieli ja Möyhiksen kanssa arkikin sujuu jo ihan eri tavoin kun hän osaa itse ilmaista mitä haluaa. Joskus tietty vahva oma tahtokin luo haasteita, mutta useimmiten se on jo arkea helpottava tekijä. Sen verran sanavalmis kaveri meillä kuitenkin on, että ajattelin taas jakaa kanssanne näitä loistavia pieniä hetkiä arjessamme!

”Äiti anto tutit oravalle. Mää annoin oravavauvalle tutit. Sitten äiti laittaa mut takakonttiin, siellä on pimeää!”
…. ei äiti kyllä laittanut. Mutta takakontissa edellispäivänä matkustanut lempilelu sai lapsenkin hinkumaan takakonttiin. Kysyvät katseet takakonttiin laittamisesta ruuhkaisessa ruokakaupassa oli kuitenkin kokemus, jota ilman olisin voinut elää.

Katoin iltapalan pöytään ja toivotin Möyhölle hyvää ruokahalua, vastaus oli ”kiitos äiti kun annoit iltapalaa, ootkin hieno pikku apuri.”

”Mutta äiti, eikö nyt ole lapsien nukkumaanmenoaika?” Kysyi Möyhö kerran katse lasittuen, kun olin venyttänyt mummilareissua tunnilla, ettei tarttis herätä 5.30 seuraavanakin aamuna.

IMG_20160821_094619 (1)

Sanoin hermostuvalle Möyhikselle ”Äiti tietää että sulla on nälkä, äiti koko ajan laittaa ruokaa. Malta ihan pieni hetki vielä” ja tomerasti sain vastauksen ”Ei äiti, et sinä voi tietää. Sinä oot kaunis vaan.” 

”Ei meillä ole koskaan aamupalaa ja isikin on aina laivassa. Mummikin kieltää kun äiti kieltää ja vaari vaan nukkuu. On rankkaa tämä pienen hemulin elämä!”.… tokaisi Möyhis tomerasti, kun äiti kieltäytyi tarjoilemasta aamupalaa iltakuudelta.

Kokkailin lounasta kun Möyhö yks kaks talsi huoneestaan viereeni. Seisoi hetken hiljaa, minua tuijottaen. Jatkoin kokkaamista, maistoin kastiketta ja sitten Möyhis tokaisi ”mutta äiti, sinun pitäisi ruokkia minuakin joskus”

Sain vastaukseksi ”Äiti, minä aion päästä sinusta lopullisesti eroon. Enkä kuuntele ohjeita!” kun menin sanomaan että täytyy kuunnella ohjeita, jos haluaa kävellä itse kaupalle.

”Mutta äiti, mä oon niin nopee että ei voi kuunnella ohjeita.”… niin. Mitäpä tuohon enää lisäämään?

”Äiti, minä olen niin kiitollinen. Hyvä, että sä rakastat mua.”  spontaanisti kesken iltapuuron 😀

IMG_20160822_153352
Minkälaisia juttuja teidän lapset kertoo?

Follow:

4 Comments

 1. Lindiz82Tutipuu
  30/08/2016 / 22:47

  Hahahaha voi mikä ihana pieni =D putosin tuosta takakonttiin laittamisesta. Hyi sua =DDDD

  • suvi
   30/08/2016 / 22:56

   Ahahaha arvaa vaan nolottiko :”D siis tietkö se kailotti tuota täydessä supermarketissa muutamankin kerran…
   Halusin vaan vajota maan alle. Jälkeenpäin jo naurattaa! 😀

 2. viivi
  10/09/2016 / 17:06

  En kestä ! Pieni hemuli….. <3 <3 <3 voi mussukka!

  • suvi
   25/09/2016 / 22:04

   I know! 😀 <3

Kommentoi