Motivaatiota hyvinvointiin?

Kiireisen perhearjen, väsymyksen ja luottamustoimen myötä olen huomannut karsivani ensimmäiseksi yöunista, sitten säännöllisestä ruokavaliosta ja lopulta vielä liikkumisestakin. Selkäparkani kuitenkin muistuttaa taas aika äkkiä olemassa olostaan tai lähinnä siitä, että toimintakykyä ylläpitääkseni olisi säännöllinen liikkuminen edes jossain muodossa olisi enemmän kuin suotavaa. Viimeksi lauantaiaamuna koettu totaalinen lannerangan ja hartioiden jumi, joka vaati lihasrelaksanttia helpottakseen ja toi migreenin mukanaan, herätti taas todellisuuteen. Ei ole mikään vitsi, kun sanotaan että hyvinvoiva ihminen on aktiivinen ja aktiivinen ihminen on hyvinvoiva.

Säät ovat onneksi parempaan päin, joten lenkkipolulle lähdön ei pitäisi olla enää niin vastenmielistä kuin se oli räntäkeleissä. Jotenkin kuitenkin tuntuu, että motivaatiota tähän on vähemmän kuin aikaisemmin. Olen päässyt niin hyvään flowhun kaiken kriiseilyn jälkeen, että olen aika ok itseni kanssa. Kaikkine kiloine, arpineni ja epäesteettisyyden kanssa. Aina ennen motivaation on löytänyt viimeistään peilistä – nyt en kuitenkaan osaa, saati halua inhota peilikuvaani. Raskausarvet, roikkuva nahka ja ei niin kiinteät kohdat vartalostani ovat toki ihan samannäköisiä kuin ennenkin, minä vaan olen päässyt jo siihen kohtaan elämää ettei ne ole niin vakavia. Vaikkakin terveyden ja hyvinvoinnin tulisi olla suht vakava juttu.

Aion siis pakottaa itseni liikkumaan, mutta aion myös yrittää tehdä sen niin, että nauttisin siitä. Yleensä liikkumisen jälkeen onkin paljon parempi olo ja liikunnan jälkeinen euforia koukuttaa. Euforia itsessään ei kuitenkaan tunnu motivoivan, mutta entäpäs tavoitteet? Jospa niillä pääsisi eteenpäin tässä motivaatiopulassa!

Seuraavan kuukauden aikana aion

 • Nukkua vähintään 7 tunnin yöunia. Hommaa riittää aina huomisellekin ja onhan totta, että ihminen on levänneenä tehokkaampi.
 • Pitää parempaa huolta ateriaväleistä, aterioiden koostumuksesta ja vitamiineista.
 • Liikkua 3-5 kertaa viikossa. Tähän lasketaan juoksulenkit, joogat, kuntosalit, uinnit ym.
 • Vähentää kahvinkulutukseni 3 kupilliseen päivässä.
 • Juoda enemmän vettä.

Aika maltilliset tavoitteet eikös? Semmonen back to basics meno.
Minkälaisia tavoitteita teillä on liikunnan ja hyvinvoinnin vuoksi?
Miten te motivoitte itseänne liikkumaan?

Kuvat: Pixabay

Follow:

4 Comments

 1. 09/05/2017 / 20:44

  Itsellänikin tarkoitus lisätä liikuntaa ja terveellistä ruokavaliota lisätä. Painonpudotus hyvä motivaattori,vaikka tarkoitus hiljalleen mutta varmasti tehdä asialle jotain.
  Tsemppiä sulle.!!! 🙂

 2. 09/05/2017 / 21:12

  Minulla oli motivaationa tavoite sentit ja seurasin sitä mittaamalla vyötärön ympärystä. Unohtui kun oli kiire ompelemaan ja täälläkin niskat jumissa. Kahvakuulalla pysyisi kunnossa. Onneksi edes ulkoillaan päivittäin. Tuo 3-5 krt liikuntaa on aika unelmallinen määrä omaa aikaa.

 3. 10/05/2017 / 08:40

  Mulla on ihan sama homma, että kun oma hyvinvointi jää kiireen keskellä, muistuttaa keho siitä kyllä melko nopeaa! Ensimmäinen hälytysmerkki on unen huononeminen. Itse asiassa kirjoitin tästä aiheesta just blogiinkin.

  Lisään liikuntaa, yritän nukkua enemmän, ja somettaa vähemmän 🙂

 4. 10/05/2017 / 20:33

  Kuulostaa hyvältä! Voikun itsekin pystyisi..

Kommentoi