Loman lempparit

Lomailun keskeltä on hyvä palata blogiin jauhamaan siitä samasta, mistä kaikki muutkin suomalaiset jauhaa heinäkuussa. Siis lomasta! Onhan se nimittäin niin, että kyllä kesäloma arvostuksensa ansaitsee. Oli sää mikä hyvänsä, loma on aina loma.. Päätin listata omat lempparit tältä lomalta, voin sitten kaihoisasti muistella näitä kun viimeinenkin lomaviikko ( ens viikko) on ohi.

 1. Ehdottomasti ensimmäisenä listalla on hitaat aamut. Ne sellaiset, kun ei ole kiire mihinkään ja saa juoda kahvin kuumana. Sellaiset, kun ei vielä itsekään tiedä mitä päivän aikana tapahtuu mutta tietää että juuri nyt ei ole kiire mihinkään.
 2. Se kun on aikaa olla lapsen kanssa ilman rajoituksia. On aikaa lukea vaikka se neljäs iltasatu, katsoa vielä yksi jakso muumeja tai vaikka olla pihalla vähän pidempään. Ei tarvitse miettiä jaksaako lapsi nousta seitsemältä tai pitäisikö ennemmin mennä kotiin ajoissa pakkaamaan seuraavan päivän päiväkotireppua.
 3. Se kun voi keskittyä aidosti itseensä. Nukkua pitkään, hankkia vaikka uuden ruokavalion ja treeniohjelman, viettää ihan omaa aikaa ja vaikka tuijottaa 6 jakson verran hömppäsarjoja kerralla.
 4. Perheen ja ystävien kanssa vietetty aika. Kun velvollisuuksiin kuuluu lomalla lähinnä syöminen ja nukkuminen, jää perheelle ja ystäville roimasti aikaa. Spontaani maanantainen ilta hyvien ystävien ja viinipullon kanssakin on mahdollista, puhumattakaan treffi-illoista!
 5. Uuden ruokavalion myötä tullut energinen olo.
 6. Vaatekriisittömyys. Kun ei nimittäin ole pakko poistua kotoa, ei myöskään tarvitse keksiä päälle pantavaa. Voi makoilla pyjamassa tai kotileggareissa koko päivän jos siltä tuntuu.
 7. Ripsenpidennykset. Kun vihdoin on olo, että haluaa poistua kotoa ei tarvitse kuin pukea, harjata hiukset ja TADAA- sitä on valmis!
 8. Maauimala. Urheilua, yhdessäoloa ja ulkoilua – kaikki samassa paikassa. Eväätkin kulkee kylmälaukussa ja lapsi viihtyisi vedessä vaikka elokuuhun saakka jos saisi valita.
 9. Game of Thrones. VIHDOIN. Tätä mä olen odottanut. ITS BEEN TOO LONG. Tuntuu vaikeelta odottaa aina viikko uutta jaksoa mutta AH. Vihdoin uusi kausi.
 10. Sadepäivien leffapäivät kotisohvalla. Mitäköhän tehtiin ennen sadepäivinä, kun ei ollut Netflixiä?

Mitä sun loman lemppareihin kuuluu?

Follow:

10 Comments

 1. 23/07/2017 / 08:51

  Lomalla parasta on kiireettömyys ja RUOKA! Ja tietty jäätelö 😜 Ehkä munkin pitäs panostaa tohon ruokavalioon…

  • suvi
   28/07/2017 / 00:54

   Se ruokavalio on tosi helppo lähtee remontoimaan, kun on vaan lappu mistä lukea mitä syödä ja millon 😀 Jätskii ois vähän ikävä, mut toisaalta onneks ruoka on hyvää ja kylmä, hedelmäinen smoothie on hyvä korvike jätskilleki! 😀

 2. 23/07/2017 / 12:45

  Ihana lista! Tuli hyvä mieli! Mulla on myös enää viikko lomaa jäljellä. Mukavinta lomassa on ollut kiireettömyys, mansikat ja reissaaminen. Sää olisi saanut olla lämpimämpi, simlä ykkösaktiviteetti, järvessä uiminen, on jäänyt liian vähälle :/

  • suvi
   28/07/2017 / 00:57

   Säästä oon kyllä ihan samaa mieltä, toisaalta nyt näyttää että tämä viimeinen viikko saadaan ainakin nauttia. Tai ainakin täällä päin on paistanut aurinko 🙂

 3. 23/07/2017 / 16:29

  Ihana lista loman kuulumisista 🙂 Mulla ei varsinaisesti lomaa tänä kesänä ollutkaan :/ No, ensi kesänä sitten ehkäpä!

  • suvi
   28/07/2017 / 00:58

   Aina on ensi kesä! Ja voihan sitä rentoutua ja nautiskella kesästä, vaikkei ihan kokonaan lomalle pääsiskään. Rentoa ja lämpöistä loppukesää <3

 4. 23/07/2017 / 22:25

  Kolmas kerta, kun yritän kommentoida. Digiblondi. Lista oli tosi kiva.

  • suvi
   28/07/2017 / 00:59

   Voi ei! Mä kun oon yrittänyt tehdä tästä kommentoinnista mahdollisimman mutkatonta. Jos on hankala, niin anna rohkeasti palautetta että saadaan kuntoon 🙂 Kiitos!

 5. 24/07/2017 / 19:20

  Kesässä parasta: Kukat, luonto, vehreys, mansikat, kiireettömyys, valo, aurinko!

  • suvi
   28/07/2017 / 01:01

   Oi luonto! Aika hyvä. Yks pieni metsäreissu pitää kyllä sovittaa vielä kesään.. Lomaan ei ehkä enää ehdi mut ehtiihän sitä luonnonhelmaan arkenakin 🙂

Kommentoi