Epäsuositut mielipiteeni

Viime aikoina olen kiinnittänyt erityisesti huomiota postaussarjaan, joka on paljastanut suosikkibloggaajistani paljon uusia puolia. Niimpä päätin, että on aika itsekin vihdoin tarttua tähän ja läväyttää ilmoille ne epäsuositut mielipiteet. Tässä tulee


Alle eskari-ikäiset eivät tarvitse televisiota

Tämä herättää vahvoja tunteita ja vaikka se kolahtaisi jotenkin, lue lause vielä uudestaan ennen kuin vedät herneet nenään. Eivät tarvitse. Toki ymmärrän, että lastenohjelmat antavat vanhemmille joskus tarvittavan breikin ja tarjoavat lapsille viihdettä mutta en usko, että televisio tarjoaa mitään sellaista mitä ei saduilla, elämyksillä tai opettavaisilla peleillä voisi opettaa. Liian moni istuttaa lapsiaan tunteja tai kymmeniä tunteja passivoitumassa television edessä. Puhumattakaan siitä, miten moni ei edes vaivaudu valvomaan mitä lapsi sieltä televisiosta katsoo.

Kaikkea ei tarvitse jakaa

Oli kyse sitten henkilökohtaisista asioista, lapsen leluista tai mistä tahansa, minusta on tervettä että jokaisella on joskus ihan omia juttuja.

Juusto kuuluu päälle

Kun on kyse voileivästä, lämpimästä voileivästä tai pizzasta, kuuluu juusto ehdottomasti päälle ja kinkku alle. Kurkun palat pysyvät nätisti juuston päällä, juusto ei sula kuuman leivän päälle ällöksi tai jos sulaa, se sulaa kaikkien täytteiden päälle rapeaksi kuorrutteeksi. Niin se vaan on, juusto kuuluu päälle.

Varhaiskasvatuksen kritisoiminen ei kuulu kaikille

Varsinkin oman lapsen päivähoidon ja oman aikaisemman ammatin myötä ärsyttää ihmiset, jotka kritisoivat päiväkotia tietämättä siitä mitään. Jos et tiedä kuinka päivähoito toimii, mitä siellä työskentelevät ihmiset tekevät tai syitä siihen, miksi naapurin Maija on päivähoidossa – et todella ole oikea ihminen kritisoimaan päivähoidon toimintaa, laatua tai sen tarvetta. Päivähoidon laadusta, tavoitteista ja tarpeesta määritellään kyllä siellä, missä tietotaitoa näihin asioihin on. Jos et tiedä, älä huutele. Ota selvää. Tutustu.

Ihmiset, jotka sekaantuvat toisten parisuhteeseen eivät arvosta itseään.

Fakta on, että jos parisuhteessa on tilaa kolmannelle osapuolelle on siellä jo joku pielessä. On myös fakta, että jos arvostaa itseään ja haluaa itselleen uskollisen kumppanin, harvemmin sellaisen saa vetkuttelemalla itselleen toisen puolison. Ja mikä tässä kolmannen pyörän osassa oikein kiehtoo? En usko että kukaan itseään arvostava haluaa olla toisen varavaihtoehto.

Yleensä se kaikista kovimpaan ääneen omasta itsevarmuudestaan toitottava on kaikkea muuta.

Jos on kova tarve todistella jatkuvasti olevansa varma ja sinut itsensä kanssa, tuskin sitä on. Usein ne, jotka oikeasti tätä ovat eivät koe tarvetta pönkittää itseään jatkuvasti.

Päihdeongelmaisten kanssa asuvat ovat huonoja vanhempia

No tää nyt oli tosi raflaavasti sanottu, mutta jos haluaa oikein kärjistää niin kyllä. Eihän sitä voi valita kehen rakastuu eikä kukaan itselleen tai puolisolleen päihdeongelmaa toivo, mutta jos vanhempana valitset esim. uuden puolison joka muuttaa saman katon alle, valitset samalla lapsellesi asuinkumppania ja mahdollista bonusvanhempaa. Liian moni surullinen lapsuustarina alkaa alkoholisoituneesta bonusvanhemmasta. Vanhempana olet lähtökohtaisesti aina vastuussa lapsestasi ja hänen turvallisesta kodistaan, jos tuot sinne päihdeongelmaisen en usko että aidosti asetat lapsesi etusijalle. Paljon näissä tilanteissa on sellaista, mikä menee ihon alle ja koskettaa, mutta yhdenkään lapsen ei pitäisi joutua elämään päihdeongelmaisen kanssa – niin mustavalkoista se on.

Politikot haluavat aidosti paremman huomisen

Paljon on puhuttu koulutusleikkauksista, kikystä, Sipilästä painostamassa yleä ja vaikka mistä oman edun tavoittelusta. Totta on, että ensisijaisesti jokainen meistä tekee työtä hyötyäkseen siitä itse. Mun on kuitenkin tosi vaikea uskoa, että yksikään politikko aidosti haluaisi kenenkään asemaa huonontaa. Jokainen heistä yrittää tehdä parhaansa parantaakseen asioita heidän näkökulmastaan. En nyt sano, että esim. ruokajono myllikässä, asunnottomat tai toimeentulotukihakemusten ruuhkautuminen olisi jotenkin vähäpätöisiä tai merkityksettömiä, mutta sanon että politikoilla on miljoonia asioita hoidettavana. Ihmisiä nekin on ja varmasti parhaansa yrittävät. Muutokset tapahtuvat hitaasti ja monilla on taipumus unohtaa kaikki hyvät asiat, jotka ovat toteutuneet. En jaksa uskoa, että yksikään politikko pelkästään oman napansa vuoksi jaksaisi seistä vuosi tolkulla paskamyrskyjen keskellä.

 

Kuvat: Pixabay
Follow:

8 Comments

 1. 29/05/2017 / 16:56

  Ajatuksia herättävä postaus, kiitos! Monia asioita, joita ei ole tullut itse kauheasti mietittyä. Kuitenkin tärkeitä pointteja erityisesti nuo lapsiin ja vanhemmuuteen liittyvät seikat. 🙂

  • suvi
   23/07/2017 / 08:44

   Kiitos 🙂 mut onhan se niin, että sitä löytää yleensä vahvimpia mielipiteitä asioista, jotka on ajankohtaisia omassa elämässä! 🙂

 2. 29/05/2017 / 19:29

  Mielenkiintoinen postaus! Ja olet ihan oikeassa, että näissä ”epäsuositut mielipiteeni”-postauksissa näkee bloggaajan vähän uudessa valossa 🙂 Monesti kuitenkin käy niin, että ainakin itse olen samaa mieltä näistä epäsuosituistakin asioista 😀
  Ja juusto kuuluu päälle!

  • suvi
   23/07/2017 / 08:42

   Haha totta. Mä yritin valita mielipiteeni niin, että ne herättää ajatuksia mut ei pelkästään ärsytä :”D ja jes, just nii – juusto päälle!

 3. 29/05/2017 / 20:20

  Hyviä ajatuksia ja monesta olenkin täysin samaa mieltä. Ja kyllä, juusto kuuluu päälle!

  • suvi
   23/07/2017 / 08:41

   Yass, juusto päälle! Jos kaikki oppis tän, maailma ois parempi paikka! 😉

 4. Noora
  29/05/2017 / 20:27

  Tää oli hyvä postaus! Vaikka oonkin monesta asiasta eri mieltä, niin musta on hyvin mielenkiintoista nähdä, miten eri tavalla ihmiset ajattelee. Nää herättelee myös miettimään omaa ajatusmaailmaansa 🙂

  • suvi
   23/07/2017 / 08:40

   Kiitos! 🙂 Ja totta. Musta tän ”haasteen” myötä on ollut tosi kiva oppia uusia puolia myös niistä bloggaajista, joita on seurannut vuosia! 🙂

Kommentoi