Arkiruokaa: Tortillapiirakka

sam_6807
Meidän perheen arkiruokiin lukeutuu usein tortillat. Tämä arjen suosikki on niin simppeli, että siihen tuskin reseptiä kukaan kaipaa, tortilla leipien sisään voi valita mieleisensä täytteet ja kastikkeet ja homma on sillä selvä. Olen kuitenkin toistuvasti törmännyt samaan ongelmaan : nimittäin siihen, mitä tehdä niille täytteille jotka jäävät yli? Meillä ainakin jää aina vähän ylimääräistä, joten jääkaapissa on ollut kaiken maailman tomaatteja ja jauhelihoja kulhoissa odottamassa uutta kierrosta vaikka tortillapohjat on loppuneet jo aikaa sitten.

Yhtenä päivänä, vältellessäni työlästä koulutyötä sain kuitenkin ajatuksen! Mitä jos pyöräyttäisin jauhelihat piirakkaan? Näin saisin kaiken käytettyä, ei jäisi hävikkiä muttei tarvitsisi syödä TAAS samaa ruokaa. Kaikessa käytännöllisyydessään meidän tortillapiirakasta tulikin hitti, vaikka täytyykin myöntää ettei tämä mikään terveyspommi ole… Mutta pidemmittä puheitta, tässä siis ohje teillekin, jotka haluatte kokeilla! Ensi viikolla palataan leivonnan äärelle, kun on aika juhlistaa mun 25-vuotissyntymäpäivää!

Tarvitset:
Pohja:
100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
tarvittaessa 1-2 rkl vettä

Täyte (tortillatäytteiden jämät):
n. 200 g jauhelihaa, jonka seassa sipulia (taco original mausteseoksella jo valmiiksi maustettu)
muutama kirsikkatomaatti
maissin jämät
pari pekonisiivua
1 prk (150 g)  crème fraîchea
3 munaa
150-200g juustoraastetta

sam_6940

1. Aloitin tekemällä perinteisen piirakkapohjan: nypin huoneenlämpöisen voin ja vehnäjauhot sekaisin, puristelin taikinaksi. Painelin taikinan tasaisesti piirakkavuuan pohjaan ja ohuesti reunoille.
2.  Ripottelin pohjan päälle tasaisesti jauhelihan, kirsikkatomaatit, maissin jämät ja pekonit.
3. Sekoitin kulhossa crème fraîchen, munat ja puolet juustoraasteesta. Kumosin sekoituksen täytteiden päälle ja viimeistelin piirakan lisäämällä päälle jäljelle jääneet juustot.
4. Paistoin piirakkaa 175 asteessa puolisen tuntia.

sam_6929

PSST. Koska eilinen postaus jäi ajastamatta, saatte poikkeuksellisesti lauantaiksikin luettavaa  😉 
Muistakaa myös osallistua arvontaan, vielä on muutama tunti osallistumisaikaa jäljellä! 

Follow:

Kommentoi